MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
42 45 32 20
Ring til os

Udvidet returret

Byt nemt inden 30 dage

Dag til dag levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 399,-

Vores online betaling er nede. Men du kan betale med faktura.

Det personlige samfund

#9788793145047
299,00 DKK

Ikke på lager

Personalisme i praksisPå flere områder er vores ellers så velsmurte og velfungerende samfund ved at bevæge sig væk fra det, som tjener menneskers egentlige lykke. Vækst er blevet et mål i sig selv, også selv om det er på bekostning af sundhed og trivsel. Upersonlige systemer fremstår som en nødvendighedens politik, selv om mennesker gerne ville være dem foruden.

Hvis vi skal ændre på dette, bliver vi nødt til at grave nogle spadestik dybere, end det er tilfældet i den almindelige politiske dagsorden. Det handler om menneskesynet og de helt grundlæggende værdier.

Tiden er kommet til en kulturrevolution mod systemstyring, vækst-fetish og væren-sig-selv-nok, mener redaktørerne af denne antologi, Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen. De har bedt en række dygtige fagfolk om at give deres bud på, hvordan personalismens beskrivelse af mennesket sætter ord på, kolliderer med eller rammer ved siden af den virkelighed, de oplever i praksis.

Det personlige samfund - personalisme i praksis er den første af to antologier, der sætter personalismen til debat. I denne første bog er fokus på familieliv, dannelse, fællesskab, ledelse og trivsel i velfærdssamfundet. Den anden bog, Det relationelle menneske - personalisme i perspektiv, der udkommer senere i 2015, udvider i tid, sted og tanke og er mere historisk, eksistentiel og filosofisk.


Efter årtiers dyrkelse af individet i ekstrem grad, er vi vendt retur til fællesskabet som ideal, men med en ny forståelse for individets eller personens værdifulde bidrag. I den kontekst ser jeg personalismens bidrag som væsentligt.
Kultursociolog Emilia van Hauen

Inden for videnskaberne taler man om begrebet explanation gap, som betyder, at man har en idé, en hypotese, en fornemmelse for noget, men man mangler ordene, begreberne og nervebanerne til at begribe det. Personalisme er for mig et ord, der forsøger at fange tidens explanation gap. Det er som håndtaget på en kuffert ... giver man sig tid til at åbne kufferten, er indholdet jo fantastisk: Vi er forbundne. Du er relation. Du er engagement. Du er værdighed.
Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen

Skrevet af Karen Lumholt, Jonas Norgaard Mortensen. 295 sider.


Andet i samme genre


    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Din garanti


      Sortiment
      Navigation