MENU
E-MAIL
Send os en e-mail
42 45 32 20
Ring til os

Udvidet returret

Byt nemt inden 30 dage

Dag til dag levering

Ved bestilling før kl 15

Gratis levering

Ved køb over 399,-

Vores online betaling er nede. Men du kan betale med faktura.

-12%

Islam

#9788793366299
219,00 DKK
Spar 12%  ift. Vejl. Pris.

På lager

Koran, Hadith, Sharia Kildeskrifterne - Menneskeret - Strafferet - Krig og FredIslam - Koran, Hadith, Sharia søger at præsentere en nylæsning af Koranen, der åbner for en tredje vej, der hverken er konservativ eller kulturmuslimsk.

Aminah Tønnsen leverer således både en tekstnær præsentation af islam, der er aldeles objektiv, og et stærkt subjektivt stof vendt mod de patriarkalske og martialske tolkninger af ikke mindst hadith-skrifterne. Forfatterens hovedpointe er, at Koranen i kraft af billedlig tale rummer en dynamisk fleksibilitet, som appellerer til en tidsvarende tolkning, dvs. til et demokratisk retssamfund, hvor hverken steninger eller sindelagskontrol hører hjemme. Aminah Tønnsen tilslutter sig menneskerettighederne og kvinderettighederne, mens hun siger fra over for enhver form for terrorisme og ekstremisme.

Sammenfattende fremstår hun som en varm fortaler for den inkluderende islam, som alle vil være bedst tjent med.

Bogen henvender sig til alle, der reflekterer over tilværelsen og ønsker fred i verden - uanset religiøst tilhørsforhold eller mangel på samme. Bogen vil også være meget velegnet til undervisning.

Uddrag af bogen: Koranen opfordrer igen og igen menneskene til at se sig omkring i verden, til at lære af historien - og til at bruge deres gudgivne intellekt til at forstå Koranen og leve et rigt og aktivt liv i pagt med tiden. Koranen opfordrer menneskene til at stå for Gud, to og to eller alene, og reflektere nøje over budskabet, og til at lytte til Ordet og følge dets smukkeste mening. Muslimer er selvstændigt tænkende væsener og har ikke brug for formynderi. Det er den enkelte, der i konstant dialog med sig selv, med sin samvittighed og med sin skaber skal finde en fornuftig måde at være muslim på i harmoni med sig selv og sine omgivelser. Præcis heri ligger den spirituelle frihed i at være muslim, frihed til forskellighed, en frihed, der går hånd i hånd med ansvaret for at forvalte denne frihed indenfor de gudgivne rammer, indenfor helheden.

Aminah Tønnsen er født i Sønderborg og opvokset i Flensborg. Hun var bosat i Nordafrika 1970-78 og blev muslim i 1983. Hun er forfatter til flere bøger om islam og holder ofte foredrag om emnet. Hun fungerer som gæstelærer i projektet DinTro-MinTro og er engageret i flere dialogprojekter.

333 sider.


Andet i samme genre


    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Din garanti


      Sortiment
      Navigation